2024-08-06 (19.30 CEST)
Press release – Regulatorisk / Regulatory

RanLOS delårsrapport
januari - juni 2024

RanLOS delårsrapport januari - juli 2024

Starkt växande pipeline och redo för global expansion
Bolaget har arbetat vidare med utveckling av pipelinen tillsammans med de internationella återförsäljarna, pipelinen är nu på cirka 100 MSEK (67), en ökning med 49 %:

  • Vissa kunder har redan valt RanLOS system som sin föredragna tekniska lösning och ansöker om intern budget, det uppskattade värdet för dessa affärer beräknas fortsatt till cirka 7 MSEK.
  • Framgångsrika demonstrationer bidrar ytterligare till pipelineutvecklingen, dessa potentiella affärer har ökat till ett uppskattat värde på cirka 18 MSEK.
  • Dessutom har flertalet tekniska möten hållits och indikativa offerter lämnats till potentiella kunder som utvärderar systemet. Dessa pågående utvärderingar har ett beräknat värde på cirka 75 MSEK.

VD-kommentar
Under första halvåret 2024 har det varit stort fokus på att utöka vår pipeline tillsammans med våra internationella återförsäljare. Vi ser ett mycket högt intresse och har utökat vår pipeline med 49 procent till cirka 100 MSEK. I pågående kunddialoger har vi fått bekräftat att vi möter kundernas hårda krav på noggrannhet och kvalitet samtidigt som vårt system är betydligt enklare att använda och mer kostnadseffektivt än konkurrenternas. 

Vi har redan sålt till Japan och har flera potentiella kunder i Kina och Korea som ligger långt fram i vår pipeline. Att komma in på nya marknader med en ny innovation kräver hårt och dedikerat arbete, men när försäljningen tar fart kan vi skala upp effektivt med vår fördelaktiga kostnadsmodell och våra etablerade internationella återförsäljare. Allt detta ger oss rätt förutsättningar för global expansion!

Louice Rosdahl
VD RanLOS

Rapporten i sin helhet, samt tidigare finansiella rapporter, finns på ranlos.com/investors

För ytterligare information kontakta:
Louice Rosdahl, VD, RanLOS AB (publ)
Telefon: +46 (0)73 081 99 91
Email: Louice.rosdahl@ranlos.com

RanLOS är noterade på Nasdaq First North Growth Market. SKMG är bolagets Certified Adviser.

 

Om RanLOS AB 
RanLOS är en innovativ leverantör av kostnadseffektiva mätsystem för testning av antennsystem och connectivity. Företaget grundades 2016 av professor Per-Simon Kildal, en av de främsta antennexperterna i världen. Professor Kildal grundade även bolagen Bluetest och Gapwaves. RanLOS har sina rötter från Chalmers tekniska högskola i Göteborg, Sverige, och är noterat på Nasdaq First North Growth Market. RanLOS produkter är utformade för att testa fordon, basstationer, antenner samt andra uppkopplade enheter och kan testa relevanta standarder såsom 4G, 5G, Wi-Fi och V2X. Läs mer på www.ranlos.com

RanLOS aktie (RLOS B) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med SKMG som Certified Adviser, www.skmg.se.

Denna information är sådan information som RanLOS är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-08-06 19:30 CEST.

 

Om RanLOS

RanLOS är en innovativ leverantör av kostnadseffektiva mätsystem för testning av antennsystem och connectivity. Företaget grundades 2016 av professor Per-Simon Kildal, en av de främsta antennexperterna i världen. Professor Kildal grundade även bolagen Bluetest och Gapwaves. RanLOS har sina rötter från Chalmers tekniska högskola i Göteborg, Sverige, och är noterat på Nasdaq FirstNorth Growth Market. RanLOS produkter är utformade för att testa fordon, basstationer, antenner samt andra uppkopplade enheter och kan testa relevanta standarder såsom 4G, 5G, Wi-Fi och V2X. Läs mer på www.ranlos.com

RanLOS aktie (RLOS B) är föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market Stockholm med SKMG som Certified Adviser, www.skmg.se.

Contact

Louice Rosdahl
CEO, RanLOS

louice.rosdahl@ranlos.com
+46 (0)73-081 99 91

Other news & articles

We aim to create a better connected society. To do so we need easy-to-use and flexible solutions for testing wireless performance over-the-air (OTA). It includes all relevant standards today and tomorrow; such as 3G, 4G, 5G, and WiFi. Work with us and start measuring easier, faster and smarter.